Okulumuzda öğrencilerin olumlu davranışlar geliştirebilmesi adına

Okulumuzda öğrencilerin olumlu davranışlar geliştirebilmesi adına " İYİ BİR DAVRANIŞ, İYİ BİR OKUL " Projesi Başlatıldı.

28.09.2022 307

HÜSEYİN SÜMER ORTAOKULU

OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROJESİ

" İYİ BİR DAVRANIŞ, İYİ BİR OKUL "

Amaç :

*Okulumuzda olumlu davranışlar gösteren öğrencilerin ön plana çıkartılarak, hem ödüllendirilmesini sağlamak hem de bu öğrencilerin diğer öğrencilere örnek olmasını sağlayarak olumsuz davranışta bulunan öğrencilerinde olumlu davranışlar gösterebilmesi  amaçlanmaktadır.

*Aynı zamanda bu proje ile birlikte öğrencilerin okula uyum becerilerinin geliştirilmesi, sınıf içi ve sınıf dışında yapıcı davranışlar kazanmaları, sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi ve akademik başarılarının arttırılması amaçlanmaktadır.

Süre :

• ·         Her ay başında başlayacak, her ay sonunda ödüllendirme ile son bulacaktır.
  • ·         Projenin uygulanma süresi bir eğitim – öğretim yılı olarak planlanmıştır.

Uygulama :

• ·        Her sınıf rehber öğretmeni, rehberlik servisi tarafından dağıtılan olumlu davranış kartlarından (Mavi) 8 tane, olumsuz davranış kartlarından (Kırmızı) 8 tane olmak üzere 16 kart alacaklardır.
  • ·         Bu kartları öğrencilerin olumlu davranışlarında sınıflarda kullanabilecektir.
  • ·         Kartı alan öğrenciden rehberlik servisine gitmesi istenecek ve rehberlik servisinde kazanan öğrenci tablosuna 1 adet puan girilecektir.
  • ·         Rehberlik servisi gelen kartı kullanılmak üzere veren öğretmene tekrar geri verecektir.
  • ·         Ay sonunda en çok kart almış olan 3 öğrenci ay sonunda tören ile ödüllendirilecektir.
  • ·         Davranış başarı belgesi rehberlik servisince hazırlanacak olup sınıf rehber öğretmeni, okul rehber öğretmeni ve okul müdürümüz tarafından imzalanacaktır.
  • ·         Verilen ödüller okul idaresince belirlenecektir.
  • ·         Kazanan öğrencilerin fotoğrafları 1 ay boyunca yapılacak olan örnek öğrenci panosunda sergilenecektir.
  • ·     Olumsuz davranış kartından en az 3 tane alan öğrenciler (kırmızı kart) kartlarla birlikte rehberlik servisine yönlendirilecek ve olumsuz davranış üzerinde görüşme yapılacaktır. Olumsuz davranış kartını görüşmeler sonrası almaya devam eden öğrencinin ailesi okula çağırılıp bilgilendirilecektir.
  • ·         Bir öğrenci olumsuz davranış kartı aldı ise önceki aldığı olumlu kartlara bakılmaksızın o ay için tüm aldığı puanlar silinecektir.

Olumlu Davranış Kriterleri :

• ·         Derse zamanında gelme
  • ·         Dersin işleyişini bozacak hal ve hareketler ( Derste konuşma, ayağı kalkma vs. ) yapmama
  • ·         Arkadaşlarına güzel sözler söylemek
  • ·         Hoşgörülü ve saygılı olmak
  • ·         Kimse ile alay etmemek
  • ·         Şaka diyerek kimsenin kalbini kırmış olmamak

Olumsuz Davranış Kriterleri

• ·         Küfür ve kötü sözler sarf etmek
  • ·         Arkadaşları ile alay etmek
  • ·         Derse geç gelmek
  • ·         Dersin işleyişini bozan hal ve hareketlerde ısrarcı olmak
  • ·         Şaka yaptım diyerek başkasına karşı kırıcı davranışta bulunmak

Puanlama

• ·         Öğrenciler her olumlu kart için 10 puan alacaklardır.
  • ·         Her ay sonunda en yüksek puan alan 3 öğrenci ayın öğrencisi olacak ve ödüllendirilecektir.
  • ·         Öğrencilerin ay sonunda eşit puan almış olması sonucu dersine giren öğretmenler ile istişare yapılıp bir öğrenci öne geçebilecektir.
  • ·         Olumsuz davranış kartı alan öğrencilerin o ayki bütün puanları silinecektir.
  • ·     Olumsuz davranış kartını rehberlik servisine puan nedeniyle getirmeyecek öğrenciler olabileceğinden olumsuz yani kırmızı kart alan öğrencilerin rehberlik servisine bildirilmesi gerekmektedir.

28-09-2022