Okulumuzun Tarihçesi

09.10.2013 1318

      

        

Okulumuz 1957 tarihinde iş adamı Hüseyin SÜMER tarafından bağışlanan arsa üzerine yapılmıştır. Hüseyin Sümer bulunduğu evin yanındaki boşluğa cami yaptırmak ister. Bu düşüncesini öğrenen dönemin valisi Nedim EVLİYA bağışçımızla irtibata geçerek  ilimizin cami ihtiyacından çok okul ihtiyacı olduğunu söyler. İlk zamanlarda bir cami yapılması için ısrarcı olan Hüseyin SÜMER'e il müftüsünün telkinleri ile okul yapılmasına ikna edilir. Bunun üzerine bulunduğu evi ve arsasını bağışlayan Hüseyin Sümer'in yaşadığı evin bitişiğine 5 derslikli bir ilkokul binası inşa edilir. Okul binasının açılışı zamanın içişleri bakanı Fatin Rüştü ZORLU tarafından yapılır.

Okulumuza ve okulun bulunduğu mahalleye ismini veren Hüseyin SÜMER 1903 yılında Afyon'da doğmuştur. Hanönü denilen mevkide lastik fabrikası işletmiştir. Evli ancak çocuğu olmayan Hüseyin Sümer 1957 yılında vefat etmiştir.

Okulumuzun 1 numaralı öğrencisi televizyon ve radyo spikerleriği yapa  Tansu POLATKAN'dır. Yine Afyonkarahisar Milletvekili Reyhan BALANDI ve İbrahim YURDUNUSEVEN okulumuzdan mezun olmuştur.

Okulumuz 1957 – 1997 yılları arasında ilkokul olarak eğitim öğretim hizmeti verirken 1997 yılında çıkan 4306 sayılı yasa ile ilköğretim okuluna dönüşmüştür.  1998-1999 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuz Hüseyin Sümer ilköğretim okulu olarak mahalleye hizmet vermeye devam etmiştir. Okulumuzun ilköğretime dönüşmesiyle derslik ihtiyacı artmış, okulumuzun bahçesine yapılan 12 derslikli bina  2001-2002 Eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuzun ilköğretim okuluna dönüşmesi nedeniyle 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000 tarihleri arasında mezun vermemiştir.2000 yılında ilk mezunlarını vermeye başlamıştır.2013 yılına kadar ilköğretim olarak hizmet vermeye devam etmiştir. 2013 yılından itibaren Hüseyin Sümer Ortaokulu olarak devam etmektedir.

Okulumuz ilköğretim okulu olduğu yıllarda folklor ekipleriyle il genelinde birçok başarılara imza atmıştır. Bir çok ödül ve belgeler almıştır. Ayrıca okulumuzun bahar şenlikleri yıllardır büyük bir özen ve düzen içerisinde çok verimli olarak yapılmaktadır.

Okulumuz öğrencileri görsel sanatlardan olan resim alanındaki il ve ulusal çapta yapılan yarışmalara katılmış ve başarılar elde etmişlerdir. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Okulumuz spor alanındaki masa tenisi, kros, hentbol, tekwando, voleybol ve futbol dallarında ödüller alarak bir çok öğrenciyle yıllar boyunca başarılar göstermiştir. Engellilere yönelik müsabakalarda Türkiye birinciliği ve ikinciliği kazanılmıştır. Öğrencilerimizden Mihraciye ATAY jimnastikte Türkiye birincisi, Tuğba BODUR ise basketbolda Türkiye ikincisi olmuştur.